Monologifestari uusi esittävän taiteen sooloteosten festivaali Espoossa. Festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa 28.5.2016 Espoon keskuksessa. Keskiössä ovat ajatuksia herättävät ja mielenkiintoiset monologit ja sooloteokset. Nähtävät esitykset sisältävät mm. teatteria, tanssia, stand uppia, sirkusta, performanssia ja musiikkia.

Miksi monologifestari? Olen monologin näyttelemisen ja ohjaamisen kautta kiinnostunut monologista yhä enemmän, sen haastavuuden ja henkilökohtaisuuden vuoksi. Sooloesiintyjän on pakko antaa kaikkensa jotta esitys onnistuu, ja se on aina kiinnostavaa kun joku antaa kaikkensa asialleen. Monologissa myös yleisön rooli vastanäyttelijä korostuu. Esiintyjän on saatava yleisö mukaan tilanteeseen, ja tämä luo haasteen jokaiseen esitykseen ja tekee jokaisesta esityksestä  erilaisen, sekä esiintyjälle että katsojille. Parhaimmillaan monologi on sekä henkilökohtainen, että yhdistävä ja yhteisöllinen kokemus katsojalle ja esiintyjälle.

Nyt järjestettävällä festivaalilla haluamme luoda laadukkaan ja inspiroivan kohtaamispaikan esittävän taiteen tekijöille ja katsojille.

Festivaali järjestetään yhteistyössä Espoon esittävän taiteen koulun kanssa, ja sitä on tukenut Espoon kaupungin kulttuurilautakunta.